Iga kolmas õigusrikkuja on uimastisõltlane (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringu läbi viinud Tamm tõdes, et kui eelkõige keskendutakse fentanüüli laialdasele levikule, siis tegelikult on jõudsalt kanda kinnitanud ka amfetamiin.
Uuringu läbi viinud Tamm tõdes, et kui eelkõige keskendutakse fentanüüli laialdasele levikule, siis tegelikult on jõudsalt kanda kinnitanud ka amfetamiin. Foto: Politsei

Õigusrikkujate hulgas läbi viidud uuring näitas, et umbes kolmandik neist maadleb sõltuvushäirega, ning kuigi Eestis on olemas võimalused sõltuvuse raviks ja rehabilitatsiooniks, pole rakendatavate meetmete tõhusust tegelikult hinnatud.

Tartu Ülikooli doktorant Gerly Tamm, kes kuulub ka uuringu läbiviijate sekka, tutvustas selle tulemusi eile narkopoliitika konverentsil.

Vanglates ja arestimajades viibinud õigusrikkujate seas korraldatud uuringu eesmärk oli välja selgitada, kui paljud neist on uimastisõltlased ning kui tõhusaks nad praegu pakutavat sõltuvusravi peavad. Tulemuste saamiseks kasutati muu hulgas küsitlusi, pikemaid intervjuusid ja taustaandmete kogumist. Lisaks viidi läbi grupiintervjuud erinevate osapooltega, osa võtsid ka prokurörid, kriminaalhooldajad ja kohtunikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles