Tihe udu keeras sassi lennujaama tööplaani

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Tallinna enda alla matnud udu tekitas lennujaamas paraja segaduse, mistõttu pidid reisijad lennujaamas tunde ootama.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Priit Koff selgitas, et udu tekitas probleeme juba esmaspäeval, kui Tallinnas maanduma pidanud Brüsseli, Amsterdami ja Frankfurdi lennud maandusid hoopis Helsingis. Seetõttu ei saanud need lennud ka hommikul Tallinnast väljuda.

«Iga kapten teeb ise otsuse, kas ta maandub või ei maandu. Ilmastikuolude kohta antakse talle täielik raport ja igal lennukimeeskonnal on oma kriteeriumid ja reeglid maandumiseks,» selgitas Koff, et Tallinna lennujaam ei ole otseselt suletud. Ilmastikutingimusi arvestades võttis iga lennukikapten ise otsuse vastu. Kodulehe andmetel tühistati näiteks hommikune Kärdla-Tallinna lend. Samuti tühistati siit hommikul väljuma pidanud Helsingi, Amsterdami, Kärdla ja Oslo lend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles