Oviir: ääretult kahetsusväärne, kuid peame kuulama teist poolt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir
Siiri Oviir Foto: Elmo Riig / Sakala

Eurosaadiku ja keskerakondlase Siiri Oviiri hinnangul on kapo eile õhtul avaldatud raporti sisu ääretult kahetsusväärne, kuid enne lõplike hinnangute andmist ja otsuste vastuvõtmist soovib ta ära kuulata Edgar Savisaare selgitused.

«Ääretult kahetsusväärne, kui see toimus, ma poleks seda uskunud. Selge see, et kapo raportit tuleb võtta tõsiselt,» hindas Oviir, kes polnud raportit küll ise veel lugenud, kuid lubas seda teha kohe õhtul, kui ta linna arvuti juurde tagasi jõuab.

Oviiri arvates peab nüüd kõigi raportis esitatud punktide kohta kuulama selgitusi Edgar Savisaarelt ja Oviiri hinnangul on Savisaar kohustatud neid erakonnale andma.

«Olukord on hoopis teine kui eile,» nentis ta. «Ma olen siiski arvamusel, et valimisraha küsimus on keeruline – olen 20 aastat poliitikas olnud ja kuulen sellist asja ja tegu esimest korda. Tuleb analüüsida, kas see nii oli ja tahakski selgitusi.»

«Praegu on ühe poole väited ära kuulatud, kuid tuleb kuulata ka teist poolt, siis saame öelda, et oleme demokraatlik riik,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles