Kapo: meil pole rohkem midagi lisada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kahar
Andres Kahar Foto: Postimees/Scanpix

Kapo ei kavatse Edgar Savisaare rahaküsimisjuhtumi kohta rohkem infot avaldada, ehkki Savisaar on korduvalt nõudnud vähemalt terve tema ja kapo juhi vahel toimunud vestluse salvestise avalikustamist.

«Kaitsepolitseiamet ei ole väitnud, et kõnealust vestlust salvestati. Kohtumise sisust oleme teavitanud oma kodulehel,» märkis kapo vanemkomissar Andres Kahar vastuseks küsimusele, kas salvestis kavatsetakse avalikustada.

Edgar Savisaar seevastu oli tänasel pressikonverentsil kindel, et 3. novembri jutuajamine tema ja kapo juhi Raivo Aegi vahel salvestati, sest ta nägi seda ise. Samuti väitis Savisaar, et sel vestlusel teda hoopis õhutati kontakte Vene poolega jätkama.

Postimees.ee palvele selliseid väiteid kommenteerida, vastast kapo pressiesindaja: «Kõik, mis meil Edgar Savisaare rahaküsimise juhtumi kohta öelda on, leiab meie kodulehel avalikustatud kaitsepolitseiameti peadirektori käskkirjast.»

Menetlust ei alustata

Vanemkomissar kinnitas ka, et käesolevaks hetkeks kindlaks tehtud andmetel ei ole kaitsepolitseil alust menetluse alustamiseks.

«Tuleb silmas pidada, et avalikustatud on julgeolekuasutuste seaduse alusel kogutud teave. See tähendab, et kõnealuse teabe on kaitsepolitseiamet kogunud kui julgeolekuasutus väljaspool süüteo- ja jälitusmenetlust,» selgitas Kahar.

«Ehk siis, teavet ei kogutud kriminaalmenetluses tõendite hankimiseks, vaid julgeolekuasutusena, võõrriikidest ja nende eriteenistustest lähtuva luure- ja mõjutustegevuse avastamiseks ja tõkestamiseks teostatava teabehanke käigus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles