Kriminaalhooldaja nõudis Tartu jõhkardile korduvalt vangistust

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel Tartu kesklinnas aset leidnud peksmises kahtlustatavad Andrias Liivat  ja Margus Laas on nüüd trellide taga. Liivat peab vanglas kandma talle eelmise kuriteo eest määratud veidi vähem kui üheksa kuu pikkuse karistuse. Laasi otsustas kohus kuni kuueks kuuks vahistada.
Reedel Tartu kesklinnas aset leidnud peksmises kahtlustatavad Andrias Liivat ja Margus Laas on nüüd trellide taga. Liivat peab vanglas kandma talle eelmise kuriteo eest määratud veidi vähem kui üheksa kuu pikkuse karistuse. Laasi otsustas kohus kuni kuueks kuuks vahistada. Foto: Kristjan Teedema

Andrias Liivati kriminaalhooldaja on kohtult kahel korral palunud, et tingimisi mõistetud vangistus pöörataks täitmisele. Kohus selgitas Postimehele, miks Liivatile uus võimalus anti.

23-aastane Liivat tunnistati Viru maakohtu otsusega 2014. aasta augustis süüdi joobes juhtimises ning talle mõisteti karistuseks üheksa kuud vangistust, mille hulka arvati eelvangistus. Kandmisele kuuluvaks karistuseks mõisteti kaheksa kuud ja 27 päeva vangistust. Karistusseadustiku järgi asendati mõistetud vangistus 534 tunni üldkasuliku tööga, mille ta pidi ära tegema 15 kuu jooksul.

Üldkasuliku töö tegemise ajaks määrati Liivatile ka kriminaalhooldusametnik. Ta pidi järgima karistusseadustikus sätestatud kontrollnõudeid. Sisuliselt tähendab see, et mees pidi kriminaalhooldajaga koostööd tegema, andma oma liikumistest ja kohustuste täitmistest teada. Samuti ei tohtinud mees tarvitada alkoholi ega narkootikume. Kohtuotsus jõustus ja see edastati kriminaalhooldusosakonnale täitmiseks septembris 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles