Kuidas vältida tööstressi?

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ei ole robotid ega seega töötada 24 tundi ööpäevas. Sestap ei pruugi pikem tööaeg tagada suuremat produktiivsust.
Inimesed ei ole robotid ega seega töötada 24 tundi ööpäevas. Sestap ei pruugi pikem tööaeg tagada suuremat produktiivsust. Foto: Liis Treimann

Palgainfo Agentuuri uuringu järgi sooviksid Eesti töötajad töötada keskmiselt 36 tundi nädalas ehk mõnevõrra vähem, kui on praegune normtööaeg. Samas teeb suur hulk inimesi pidevalt ületunde. Miks?

Hiljutise OECD töö- ja puhkeaja uuringu järgi ei ole olukord eestlaste hulgas kuigi halb: vaid 3,3 protsenti eestlastest töötab rohkem kui 50 tundi nädalas. Selle näitajaga kuulume auväärsesse seltskonda Norra, Taani ja Rootsiga. Kuid olgem ausad, ka 10 ületundi nädalas on liiga palju. Eriti kui arvestada, et need töötunnid tulevad millegi muu, näiteks pere ja hobide arvelt.

Oluline on seegi, kuidas töötunnid jaotuvad. Graafikuga töö puhul võidakse teha pikemaid päevi, et siis ka pikemalt puhata. Nii töötab enamik meie Kalevipoegi, kes tahavad tööpäevade vahel pikemalt kodus pere seltsis olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles