Kriitikud röövivad Merkelilt une (3)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Alternatiiv Saksamaale toetajate meeleavaldus mullu oktoobris Erfurtis.
Erakonna Alternatiiv Saksamaale toetajate meeleavaldus mullu oktoobris Erfurtis. Foto: SCANPIX

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli konservatiivsel koduerakonnal Kristlik-Demokraatlikul Liidul (CDU) seisab homme ees tõsine katsumus, kuidas vaatamata rändekriisi varjus langenud toetusnumbritele teha kohalikel valimistel hea tulemus.

Homme astuvad valimiskastide juurde valijad Lääne-Saksamaal Baden-Württembergis ja Rheinland-Pfalzis ning neist itta jääval Saksi-Anhalti liidumaal. Need on olulisimad valimised Saksamaal pärast rändekriisi algust, mis tõi mullu riiki üle miljoni migrandi.

Rändekriis pole põhjustanud muret üksnes CDU-le ning selle valitsuspartneritele Kristlik-Sotsiaalsele Liidule (CSU) ja sotsiaaldemokraatidele (SPD), vaid tõi ka kõigi teiste n-ö peavooluerakondade ette probleemi: kuidas vastata väljakutsetele, mille on neile esitanud kiireid ja radikaalseid lahendusi nõudvad populistid ja äärmuslased.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles