Kaks meest peksid Jõgeval läbi neile vastu jalutanud alaealise poisi (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald.
Vägivald. Foto: Raigo Pajula

Politsei selgitas turvakaamerate salvestuste ning tunnistajate ülekuulamiste pinnalt välja kaks meest, kellele esitati kahtlustus Jõgeval alaealise poisi peksmises, teatas Lõuna prefektuur.

Möödunud kolmapäeval sai politsei teate, et Jõgeval Aia tänaval peksti 15-aastast noormeest.

Turvakaamera salvestuste ning tunnistajate ütluse põhjal kahtlustab politsei 20- ja 22-aastast meest.

Seejuures selgus uurimise käigus, et neist üks on tõenäoliselt ka varasemalt end inimeste peal rusikatega välja elanud. 20-aastane mees on varem kriminaalkorras karistatud. Teda on alust kahtlustada veel kahe inimese löömises tänavu veebruaris ja märtsis.

Seetõttu on mees kohtu loal eeluurimise ajaks vahi alla võetud. Teise kahtlustatava suhtes on kohaldatud tõkendina elukohast lahkumise keeldu.

15-aastane noormees oli liikunud kella 17 ajal Jõgeval mööda Aia tänavat, kui talle tuli vastu meeste grupp. Ilma eelneva konfliktita lõi üks grupis olnud mees alaealist käte ja jalgadega. Teine mees lõi kahtlustuse kohaselt kannatanut ühel korral jalaga keha piirkonda.

Väidetavalt üritasid teised sündmuskohal viibinud mehed lööjaid korrale kutsuda, kuid peksmine jätkus.

Sündmust nägi pealt naine, kes teavitas juhtunust ka häirekeskust. Kohale sõitis politseipatrull ning kannatanu pöördus ise haiglasse, kus talle osutati abi ning lasti kodusele ravile.

Jõgeva politseijaoskonna juht Ivar Dubolazov tänab pealtnägijat, kes juhtunust teatas ja tagas sellega, et politsei sai kohe hakata selgitama juhtunu asjaolusid ja seeläbi kiiresti välja selgitada noormeest rünnanud mehed.

«Vägivald, ükskõik millisel kujul, on õigustamatu ja sellistest juhtumitest tuleb kohe teatada. Antud juhul sai politsei agressiivse seltskonna kiiresti kätte ning töö tõendusmaterjali ja tunnistajatega aitas välja selgitada noormehe ründamisega seotud isikud,» sõnas Dubolazov. 

Juhtunu uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. 

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Jõgeva politsei.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm kinnitas, et kriminaalasi on eeluurimises ja kohtusse jõudnud veel pole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles