Mailis Reps peab astuma Keskerakonna aukohtu ette (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Jaanus Lensment

Keskerakonna töörühm otsustas täna saata pettuses süüdistatud erakonna juhatuse liikme Mailis Repsi aukohtu ette.

Keskerakonna juhatus moodustas töörühma, et uurida Keskerakonna Rapla piirkonna esimehe Mailis Repsi vastu tõstatatud süüdistusi, justkui oleks ta üritanud tuua erakonna Järvamaa piirkonnast 18 inimest nende teadmata üle Rapla piirkonda.

Töörühm, kuhu kuuluvad Priit Toobal, Enn Eesmaa, Siret Kotka, Kalle Klandorf ja Keskerakonna Järvamaa piirkonna kuraator Urmo Saareoja, otsustas saata asja arutamiseks erakonna aukohtusse, ütles Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Aukohtu esimees Kalle Klandorf peab otsustama, millal aukohus küsimust arutama hakkab, tõenäoliselt juhtub see lähinädalatel.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobali sõnul saatis Reps 2. märtsi, päev enne Raplamaa piirkonna aastakoosolekut talle Türi osakonna 18 keskerakondlase sooviavaldused vahetada oma piirkond Raplamaale. Toobali sõnul selgus kontrollimisel, et suur osa neist 18 inimesest ei olnud piirkonnavahetusest teadlikud.

Toobali sõnul ei ole selles iseenesest midagi erilist, et inimesed erakonna sees oma piirkonda vahetavad.

«Selle loo juures on probleem see, et kui me nende 18 inimese sooviavaldused kätte saime, siis vaadates ka inimeste sünniaegasid ja nende tuntust erakonna sees, võtsin nendega ühendust. Seda enam, et need sooviavaldused ei laekunud mitte nende endi inimeste e-posti aadressilt või allkirjastatult posti teel, vaid tulid Mailis Repsi arvutist korraga,» rääkis Toobal eelmisel nädalal Tallinna Televisioonile.

3. märtsil toimuma pidanud Keskerakonna Raplamaa piirkonna aastakonverents lükkus edasi 30. märtsile, kuna hääletamiseks vajalikku kvoorumit ei tulnud kokku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles