Suurtehing annab Starmani ameeriklastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starman.
Starman. Foto: Postimees.ee

Rootsi investeerimisfirma East Capital Explorer teatas, et on jõudnud põhimõttelisele kokkuleppele kaabeltelevisiooni ja internetiühenduse pakkuja Starman Grupp müügis USA erakapitalifirmale Providence Equity, mis oleks üks suurimaid tehinguid Eesti ettevõtluses viimaste aastate jooksul.   Pressiteate järgi on tehingu hind ligikaudu 81 miljonit eurot, millele lisandub veel kuni viis miljonit eurot 2017. aastal. East kapital Exploreri väitel teenis fond väljumistulu vähemalt 35 miljonit eurot.

East Capital Explorer omandas 51-protsendilise osaluse Starmanis 2013. aastal. Tehingu hind oli toona 84 miljonit eurot. 2015. aasta veebruaris tegi firma Starmani lisainvesteeringu, millest saadud rahaga omandas Starman Leedu ettevõtte Cgates ja rajas seega esimese ülebaltimaadelise kaabeltelevisiooni- ja internetiteenuste pakkuja. Omakapitali tehtud kahe investeeringu kogumaht oli 46 miljonit eurot.

«Starman Grupp on viimastel aastatel meie koduturul Baltimaades East Capital Exploreri toel intensiivselt kasvu ja laienemisse panustanud,» ütles Starman Grupi juhatuse esimees Aivo Adamson pressiteate vahendusel. Ta lisas, et ettevõte on pühendunud sellele, et pakkuda klientidele innovatiivseid ja kõige tänapäevasemaid telekommunikatsiooni- ning meelelahutuslahendusi. «Oleme veendunud, et enam kui 25-aastase telekomisektori investeerimiskogemusega finantsinvestori lisandumine suuromanikuna Starman Grupi aktsionäride ringi aitab meil jätkata innovatsiooni Läänemere regiooni telekomiäris ning siinsel turul kasvada,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles