«Värske Ekspress»: Kunnasele tundusid juba aastate eest teabenõuded kummalised

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Kunnas.
Leo Kunnas. Foto: Toomas Huik

TV3 saates «Värske Ekspress» osalenud reservkolonelleitnant Leo Kunnas ütles riigireetmises kahtlustatava Herman Simmi juhtumit kommenteerides, et juba 2003. aastal, kui ta ise töötas kaitsejõudude peastaabi operatiivosakonna ülemana, tundus talle väga kummaline, et kaitseministeerium nõuab välja teavet, millist neil tegelikult üldse tarvis polnud, nagu näiteks sõjaaja koosseisud.

Kunnas ütles spionaaži-teemat laiemalt kommenteerides, et tegelikult ei olegi makstavad rahasummad tingimata peamine motivaator, et inimest võib oma kodumaad reetma panna erinevad tegurid.

Kunnas rõhutas, et nüüd on tagantjärele ilmnenud, et Simmiga seotud probleemidest olid paljud pikka aega teadlikud, kuid et kaitsepolitseid siin süüdistada oleks kohatu, kuna kapo kontrollib ikka neid, kelle kohta seda vastava reeglistiku alusel taotletakse.

Veel tõi Kunnas välja mõttekäigu, et Simm võidi sisse kukutada oma välismaiste ülemuste poolt just seepärast, et seoses töökoha kaotusega oli ta muutunud neile kasutuks ning nad kasutasid teda ära Eesti riigi maine diskrediteerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles