Saue tülid pidurdavad Lääne-Harju suurvalla loomist (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et naabervaldadega liitumist peatada, alustas Saue linnavolikogu aseesimees Matti Nappus eile näljastreiki.
Selleks, et naabervaldadega liitumist peatada, alustas Saue linnavolikogu aseesimees Matti Nappus eile näljastreiki. Foto: Jaanus Lensment

Haldusreform tõi Saue linna võimutüli, kus esitatakse ridamisi umbusaldusavaldusi ning volikogu aseesimees alustas näljastreiki.

Mõne aasta eest tekkis omavalitsustes plaan, et Saue, Nissi ja Kernu vald ning Saue linn võiksid ühineda üheks suureks omavalitsuseks, mis saaks nimeks kas Lääne-Harju või Saue vald. Kõigis omavalitsustes tehti ka ühinemisteemalised rahvaküsitlused. Ainsana laitis ühinemise plaani maha Saue linna elanike enamus.

Nüüd on olukord nii kaugel, et ühinemise äge vastane, volikogu aseesimees Matti Nappus (valimisliit Kindlad Tegijad) istub linnavalitsuse ees autos ja nälgib. Tema senised koalitsioonikaaslased IRList ja Reformierakonnast on aga esitanud talle umbusaldusavalduse, mis tuleb arutusele sel neljapäeval volikogu istungil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles