Soome paistab silma eestlastest vangide suure osakaalu pärast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: Liis Treimann

Soome torkab silma suure Euroopa Liidu riikidest pärit kodanike vangide osakaalu poolest, selle näitaja põhjus on suur hulk Eesti kodanikest kinnipeetavaid.

Värsked andmed näitavad, et üldiselt on Soome vanglates vähem välismaist päritolu vange kui Euroopas keskmiselt. Mittesoomlasi on oma karistust kandmas 16 protsenti kinnipeetavate koguarvust, vahendas ajaleht Hufvudstadsbladet.

Näiteks Norras ja Taanis on need numbrid märksa kõrgemad, seal on kolmandik vangidest välismaalased. Rootsis on see protsent 22.

Kuid Euroopa Komisjoni andmetel on Soome vanglates keskmisest enam Euroopa Liidu riikide kodanikke. Soome vanglate ameti (RISE) uurija Marja-Liisa Muiluvuori sõnul on selle põhjus, et Soome vanglates on nii suur hulk Eesti kodanikke.

RISE värskeim statistika näitab, et Soome kinnipidamisasutustes on kokku 480 välismaalast. Neist 121 on Eesti, 37 Vene, 35 Iraagi ja 32 Leedu kodanikud.

2014. aasta andmete põhjal elab Soomes kokku 5,47 miljonit inimest, neist 219 675 on välismaalased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles