Ettekirjutus tehti pärast surmajuhtumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnilise järelevalve ameti peadirektori asetäitja Kaur Kajak rääkis eile Postimehe päevaintervjuus, miks ei õnnestunud gaasiboilerite kaasneda võivast vingugaasist põhjustatud õnnetusi ära hoida.
Tehnilise järelevalve ameti peadirektori asetäitja Kaur Kajak rääkis eile Postimehe päevaintervjuus, miks ei õnnestunud gaasiboilerite kaasneda võivast vingugaasist põhjustatud õnnetusi ära hoida. Foto: Sander Ilvest

Tehnilise järelevalve amet (TJA) tegi Tallinnas Erika tänav 6 asuva maja korteriühistule pärast jaanuaris surmaga lõppenud õnnetust ettekirjutuse: kortermaja lõõrid üle vaadata. Aega  anti 18. märtsini. Vahepeal juhtus aga juba uus õnnetus ühistu juhatuse esimehe lapsega, kes on praegu vingugaasimürgituse tõttu koomas.

10. jaanuaril hukkus Põhja-Tallinnas Erika tänava kortermaja vannitoas vingugaasimürgituse tagajärjel 11-aastane poiss. Ehkki pärast seda käisid majas nii politsei- ja piirivalveameti (PPA) kui ka TJA esindajad, ei õnnestunud uut rasket õnnetust ära hoida.

«Kuna gaasiseadmete ja korteri või maja turvalisuse ja nõuetele vastavuse kontrollimine ei ole PPA pädevuses, siis kaasasime juba esimese juhtumi järel protsessi ka TJA,» selgitas Põhja prefekt Kristian Jaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles