Fotod ja video: Savisaar põrutas Moskvasse (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna liider Edgar Savisaar sõitis täna rongiga Venemaale Moskvasse.

Savisaar ütles Balti jaamas ajakirjanikele, et lahkub Eestist vaid mõneks päevaks. Postimehe küsimusele, kas ta tuleb ka Venemaalt tagasi, vastas poliitik: «Kuulge, rumalaid küsimusi ärge esitage, ma elan siin.»

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud opositsioonijuht kinnitas, et ta vaatas täna koos advokaatidega prokuratuuri esitatud dokumendid üle ning tema väitel seal mingeid uusi kahtlustusi ei ole. «Minu advokaat ütles, et need kahtlustused on muutunud veel nõrgemaks kui nad seni olid,» sõnas Savisaar.

Savisaarele on kehtestatud elukohast lahkumise keeld, mis tähendab, et ta ei tohi kahtlustatavana ilma menetleja loata oma elukohast kauemaks kui kolmeks päevaks lahkuda. 

Kaitsepolitseiameti pressiesindaja Harrys Puusepa sõnul lubas kaitsepolitsei Savisaarel olla elukohast eemal kauem kui kolm päeva ja seda ka välisriigis. «Menetlus on sellises staadiumis, kus tema reisimine seda ei ohusta – tõendid on kogutud ja menetlus on lõpusirgel,» ütles Puusepp.

Tänases Keskerakonna häälekandjas, ajalehes Kesknädal, teatas Savisaar, et temalt oli möödunud kevadel tellitud Moskva ülikoolis loeng Tallinna arengutest.

«Andsin nõusoleku. Aga siis juhtus õnnetus minu jalaga ja see sõit jäi ära. Nüüd – aasta hiljem – tahan selle lubaduse lunastada,» lausus ta intervjuus pealkirjaga «Ristisõda Savisaare vastu».

Prokuratuur esitas Savisaarele eile veel kaks kahtlustust. Uue kahtlustuse kohaselt võttis Savisaar MTÜ-le Eesti Keskerakond suures ulatuses keelatud annetusi ning Keskerakond omakorda võttis selle vastu. Samuti kahtlustatakse teda suures ulatuses rahapesus.

Veebruari alguses käis Savisaar ka Šveitsis, kus kohtus Keskerakonna pressiesindaja sõnul sõprade ja tuttavatega.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles