Raivo Susi peab end FSB pantvangiks (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Susi kaitsja, Arhangelskist pärit 40-aastane Arkadi Tolpegin on majandusõigusele pühendunud advokaat, kes teeb seda tööd 2004. aastast.
Raivo Susi kaitsja, Arhangelskist pärit 40-aastane Arkadi Tolpegin on majandusõigusele pühendunud advokaat, kes teeb seda tööd 2004. aastast. Foto: Jaanus Piirsalu

Üks versioone, miks Venemaa riikliku relvamüügifirmaga Rosoboroneksport läbirääkimisi pidanud lennundusärimees Raivo Susi kinni võeti, kõlab üsna labaselt: Venemaa julgeolekuteenistus FSB süüdistab teda spioneerimises lihtsalt selleks, et vahetada ta välja mõne oma, Eestis vangis istuva agendi vastu. Postimehele saadetud kirjas annab ka Susi ise mõista, et kaldub uskuma just seda.

Selle versiooni järgi on Susi lihtsalt FSB pantvang, keda kasutada valuutana kasulikus tehingus samamoodi nagu kaitsepolitseinik Eston Kohvrit, kes möödunud sügisel vahetati Eesti riigi reetmise eest 16 aastaks vangi mõistetud kaitsepolitseiniku Aleksei Dresseni vastu.

Eesti vanglates istub veel kaks endist ametnikku, kes spioneerisid Venemaa eriteenistuste kasuks. 2009. aastal 12 aastaks vangi mõistetud kaitseministeeriumi tippametnik Herman Simm ning 2013. aastal 15 aastaks vangi mõistetud kapo töötaja Vladimir Veitmann töötasid mõlema Venemaa välisluureteenistuse (SVR) heaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles