Kreeka on Eestile esitanud veel 12 põgeniku toimikud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Taanis
Põgenikud Taanis Foto: SCANPIX

Kreeka ametivõimud on lisaks varem esitatud seitsme põgeniku toimikule esitanud Eestile veel 12 põgeniku toimikud.

Siseministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et need 12 inimest, kelle toimikud Kreeka ametivõimud on Eestile esitanud, on pärit Süüriast, Iraagist ja Jeemenist.

«Oleme koostöö Kreekaga hästi sisse seadnud ja Kreeka esitab regulaarselt Eestile ümberpaigutatavate inimeste toimikuid,» sõnas ta.

Varasemast on töös seitsme inimese ümberpaigutamise taotlused. Nende seas on üks Jeemenist pärit mees, üks Süüriast pärit mees ning lisaks Iraagist pärit perekonna viis liiget.

Ümberpaigutatavate inimeste toimikuid saades tuleb esmalt veenduda, et inimest on võimalik tuvastada. Samuti peab olema võimalik nende andmete põhjal veenduda, et inimene vajab rahvusvahelist kaitset. Eestile saadetavates toimikutes peab muu hulgas olema kajastatud inimese nimi, foto, sõrmejäljed, kaitse taotlemise põhjus.

Millal esimesed tulijad Eestisse jõuavad, selgub siis, kui lõplikud otsused on tehtud. Siseministeeriumi teatel võib minna nädalaid, sest pärast menetlust läheb aega ka tulijate tervisekontrolli ja transpordi korraldamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles