Naine päästis kolm inimest napilt roolijoodiku auto eest (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe teel sõitis esmaspäeval auto bussipaviljoni, vigastada sai seitse inimest.
Õismäe teel sõitis esmaspäeval auto bussipaviljoni, vigastada sai seitse inimest. Foto: Erik Prozes

Tallinnas elav naine päästis esmaspäeval Õismäel bussiootepaviljonis kaks tüdrukut ja eaka naise, lükates nad napilt sekund enne kokkupõrget roolijoodiku auto eest kõrvale.

Svetlana läks esmaspäeva pärastlõunal koos oma sõbranna Alla ja lastega koolist koju. Esimeses klassis õppivad lapsed kõndisid oma emadest paari sammu võrra eespool. Bussipeatusesse jõudes kuulsid naised selja tagant teravat metalli lohisemise häält.

«Vaatasin selja taha ja nägin, kuidas auto sõitis suurel kiirusel vastassuunavööndisse. Juht keeras rooli järsult paremale, sõitis vastu jalakäijate ülekäiguraja märki ja paiskus bussipeatuse suunas. Taipasin, et auto sõidab otse laste suunas. Mis edasi juhtus, seda ma ei mäleta. Mulle ei meenu, et oleksin otsustanud kuidagi tegutseda. Kõik juhtus sekundi murdosa jooksul,» meenutas Svetlana venekeelsele Postimehele.

Mis edasi juhtus, seda mäletab Alla. Nähes bussipeatuse suunas sööstvat autot, astus Alla instinktiivselt sammu tagasi auto liikumissuuna eest ära. Svetlana aga hüppas sammu edasi ja lükkas lapsed auto eest ära. Seejärel jooksis naine otsa ka bussipeatuses seisnud eakale naisele ja tõukas ka tema auto eest ära. Sekund hiljem sõitis roolijoodiku auto bussiootepaviljoni sisse.

«Meie hulgas elavad kangelased, aga me ise ei tea seda. See oli kangelaslik käitumine. Ma olen Svetlanale väga tänulik. Me saame nüüd tähistada 14. märtsi teise sünnipäevana. Ta päästis kahe lapse ja eaka naise elu,» rääkis Alla.

Svetlana ise ennast kangelaseks ei pea, kuigi ta seadis teisi inimesi päästes oma elu ohtu. Naisel said õnnetuses viga käsi, jalg ja pea, kuid õnneks ei olnud vigastused eluohtlikud. Svetlana tütar sai õnnetuses kriimustusi ja verevalumeid, seda tõenäoliselt asfaldile kukkumisest. Teine tüdruk pääses õnnetusest tervelt. Eaka naise tervisliku seisundi kohta Svetlanal andmeid ei ole.

Õnnetus juhtus esmaspäeva pärastlõunal Tallinnas Õismäe teel. Esialgseil andmeil kaldus alkoholijoobes ja vastava kategooria juhtimisõiguseta Stanislav Ford Galaxyga Õismäe teel vastassuunavööndisse, sõitis vastu liiklusmärki ja tänavavalgustusposti ning paiskus bussiootepaviljoni.

Õnnetuse tagajärjel sai vigastada seitse Väike-Õismäe bussipeatuses viibinud inimest. Kiirabi toimetas sündmuskohalt Põhja-Eesti regionaalhaiglasse 77-aastase mehe, 83-, 69-, 39-aastase naise ja seitsmeaastase tüdruku. Eakal mehel tuvastati jalaluumurd ja teiste haiglasse viidud kannatanute vigastused olid kergemad. 88-aastasele mehele ja teisele seitsmeaastasele tüdrukule osutati esmaabi kohapeal.

Politsei esitas teisipäeval autojuhile kahtlustuse joobes juhtimises ja kui ekspertiis hindab eaka mehe vigastused raskeks, siis lisandub ka kahtlustus liiklusnõuete rikkumisega raske tervisekahjustuse põhjustamises. Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel võttis Harju maakohtus kolmapäeval Stanislavi eeluurimise ajaks vahi alla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles