Riigikogu esimehe kohale võib kandideerida ka Krista Aru (4)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aru.
Krista Aru. Foto: Margus Ansu

Riigikogu esimehe kohale võib tuleval nädalal lisaks sotsiaaldemokraat Eiki Nestorile kandideerida ka Vabaerakonna fraktsiooni liige Krista Aru.

Sotsiaaldemokraadid esitavad riigikogu esimeheks Eiki Nestori ning Isamaa ja Res Publica Liit esimeseks aseesimeheks Helir-Valdor Seederi kandidatuuri, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Vabaerakonna esimees Andres Herkel ütles, et nad ei välista, et seavad riigikogu esimehe kohale üles oma kandidaadi. «Me ei ole seda lõplikult otsustanud, aga väga võimalik on see, et kui eelmisel korral see olin mina, siis me võime esitada sellele kohale Krista Aru, kellel on kõik eeldused selle ametiga hästi hakkama saada,» rääkis Herkel.

Teine aseesimehe koht jääb opositsioonile, Simsoni sõnul on alates 2007. aastast Keskerakonda riigikogu juhatuses esindanud Jüri Ratas ning tema Keskerakonna fraktsiooni esimehena toetab Ratase jätkamist.

Riigikogu esimehe ja kahe aseesimehe valimised toimuvad järgmise nädala neljapäeval. Uue juhatuse volitused kestavad ühe aasta.

Riigikogu esimehe koha annab Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ning aseesimehe koha Isamaa ja Res Publica Liidule mullustel võimukõnelustel saavutatud kokkulepe. Teise aseesimehe koha saab tavakohaselt opositsioon. Praegu on riigikogu esimene aseesimees Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Helir-Valdor Seeder ning teine aseesimees keskerakondlane Jüri Ratas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles