Fotod: meremessil on väljas rekordarv veesõidukeid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedest pühapäevani kestab Eesti Näituste messikeskuses meremess, kus on kohal üle saja ettevõtte nii Eestist kui välismaalt.

Messile on oodatud absoluutselt kõik mehed, naised ja lapsed, kes on huvitatud merest ja sellega seonduvast. Sel aastal on näitusel taas rekordarv veesõidukeid. Ettevõtjad tutvustavad oma tegevust ja pakuvad merendusega seotud tooteid ja teenuseid. Messilt saab ka varasema merekogemuseta külastaja põnevaid teadmisi ja oskusi erinevate meresõiduga seotud teemade kohta. Tänapäevase side-, navigatsiooni- ja päästetehnikaga on huvitav ja oluline tutvuda kõigil, kes vahel hobi korras või kasvõi turistina mere peale satuvad.

Lisaks mitmekülgsele väljanäitusele pakub meremess ka täiesti praktilisi elamusi. Ehedaid merelisi kogemusi toovad messile nii riigiametid kui vabatahtlikud merepäästjad. Saab õppida elustamist, ja tunda purjus-ujumise simulaatoris omal nahal väsinud ja purjus inimese võimekust vees toime tulla. Sisurikka loenguprogrammi raames saavad jutuvestmiseks sõna mitmed legendaarsed purjetajad ja paadimehed.

Mess on avatud reedel, 18. märtsil kella 11–19, laupäeval, 19. märtsil kella 10–18 ja pühapäeval, 20. märtsil kella 10–16. Tavapilet maksab viis eurot, perepilet kümme eurot ja sooduspilet neli eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles