Kõva rebimine viimaste häälte nimel käis südaööni

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Tõniste koos abikaasa Anuga.
Tõnu Tõniste koos abikaasa Anuga. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

SPORDIPOLIITIKA. Kuigi Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendivalimiste esimene vaatus lõppes alles eile kell 23.59, oli juba paar tundi varem selge, et vastupidiselt vahepealsetele kartustele ei saa kogu üritusest vaid ühe mehe show.

Samal ajal kui konkurendid püüdsid eile meeleheitlikult viimaseid allkirju, et kandideerimise tingimuseks olevad 15 toetajat kokku saada, võis valimiste suursoosikuks tõusnud Jüri Ratas olla üsna muretu. Vajalik piir oli tal ületatud juba ammu, ning kuigi mees ise ei soostunud avalikult oma toetajate arvu ütlema, räägiti kuluaarides isegi kuni 40 toetajast. Arvestades seda, et EOK-l on 121 häält omavat liiget, on see korralik protsent.

Ülejäänud kandidaadid pidid aga rabama. Näiteks purjetamise kahekordne olümpiamedalist Tõnu Tõniste tegi seda kaugjuhtimise teel Ameerikast. Pärastlõunaks oli tal ametlikult koos 13 häält ning lisaks mõned kokkulepped, mis andsid temalegi kindluse, et nõutav piir saab ületatud. Kella neljaks oli aga temagagi asi klaar – Tõniste saatis avaliku teate, kus kinnitas 18 toetushääle olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles