Päästjad kustutasid Maxima laohoone põlengut 17 tundi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna veidi pärast südaööd sai Häirekeskus teate põlengust Tallinnas Ehitajate tee 148A juures, kus lahtise leegiga põles Maxima laohoone katus. Päästjad suutsid tulekahju kustutada alles 17 tundi hiljem. Esialgsel hinnangul hoone süüdati.

Kell 15 korraldas päästeamet pressikonverentsi, et selgitada, miks hoone kustutamisega nii kaua on läinud.

Päästeameti esialgsel hinnangul võib tegu olla süütamisega. Hoone pidi minema lammutamisel ning oli kindlustatud.

Sündmuskohal viibiva Postimehe reporteri sõnul oli hoone taga ladustatud kasutuna seisvaid asju, näiteks euroaluseid. Sealt sai tuli ilmselt ka alguse.

Veel tõid päästjad välja, et loomaaia piire oli vähem kui saja meetri kaugusel põlengust. Ainsad, kelleni suitsu jõudis, olid piisonid, kuid nende tervisega on loomaaia kinnitusel kõik korras.

Hetkel enam suurt suitsu ei tule, käivad järeltööd.

Kell 14. Hoone põleb ikka veel. Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirsi sõnul on tegemist «väga nüansirikka hoonega», kus pole sugugi lihtne tulele piiri panna.

Kell 11. Kustutustööd jätkuvad endiselt. Päästeameti teatel on tuul on küllaltki tugev ja muutlik. Seetõttu soovitatakse põlengu läheduses asuvates majades sulgeda aknad, kui on tunda suitsuvingu.

Kell 00.17 teatati häirekeskusele tulekahjust Tallinnas Ehitajate tee 148, kus põleb Maxima Eesti OÜ-le kuuluv kontori- ja laohoone suurusega 80 korda 60 meetrit. Päästekeskus kinnitas põlengule kõrgeima ehk neljanda astme, keegi viga põlengus ei saanud. 

Põhja päästekeskuse teatel põleb hoone laona kasutatav osa. Bürooruumidest evakueerivad päästjad Maxima arhiivi. Kella 8 ajal hommikul kustutustööd veel kestsid.

Kustutustööde tõttu oli liiklus kuni varahommikuni Ehitajate teel Haabersti ringist kuni Kadaka Selverini suletud, kuid tipptunni ajaks avati taas. 
 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles