Kuidas kaitsta nutitelefoni viiruste eest?

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud seadme leidmist lihtsustab sisseehitatud GPS. Leidmist hõlbustav teenus tuleb aktiveerida aga juba enne seadme kaotsiminekut.
Kadunud seadme leidmist lihtsustab sisseehitatud GPS. Leidmist hõlbustav teenus tuleb aktiveerida aga juba enne seadme kaotsiminekut. Foto: Apple

Nutitelefonide populaarsuse kiire kasv on teinud neist häkkerite sihtmärgi – neile luuakse nii spetsiaalseid viirusi, püütakse kaaperdada nutisedmete sisu kui ka varastada kasutaja identiteeti.

Eriti peaksid oma telefoni turvalisusele tähelepanu pöörama Android-seadmete kasutajad, kuna see maailma populaarseim nutiplatvorm on paraku erinevalt iOSist rünnakutele avatud.

Üht-teist saab ohtude tõrjumiseks ära teha ilma täiendavaid rakendusi paigaldamata, kuid siiski tuleks end kurssi viia ka professionaalsete lahendustega ning analüüsida, kas ja millist kaitset vaja oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles