Kas Edgar Savisaare sõjaõnn pöördub? (10)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Marko Saarm / Sakala

Teravaks läinud võitlus Keskerakonna kahe leeri vahel jätkub täna karistus- või andestusnäidendiga ja riigikogu fraktsiooni juhtide kandidaatide kinnitamisega.

Oma «kohtuotsust» saab täna kuulda Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps, keda peasekretär Priit Toobal süüdistab ebaausates võtetes piirkonnajuhtide valimisel. Samas polnud eile veel täit kindlust, et pärast tänast aukohtu arutelu Repsi üle ka juhatuse tasemel otsust langetatakse, sest «õiges» tulemuses ei saa kindel olla.

Pigem võib juhtuda, et antakse Repsile viimane hoiatus ja keskendutakse ainsana kirjas olevale päevakorrapunktile ehk riigikogu fraktsiooni juhtkonnale.

Keskerakonnas möllavad kired. Eelmise nädala kohtumistel andis mitmete kahtlustuste all olev Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pidevalt mõista, et «vastutöötajad» ise erakonnast lahkuksid. Seda on varasematel sisevõitlustel juhtunud ja Savisaar rahus edasi valitsenud. Sel korral polnud poliitilisest adrenaliinist sõltuv Savisaar arvestanud sellega, et «ülimalt kontrollitud kongressiks» (iga mandaat oli kindlalt loetud) nimetatud võitluse järel jäi seis Savisaare ja praeguse keskfraktsiooni juhi Kadri Simsoni vahel väga napiks. Ja Simsoni meeskond pole mõranenud ega alla andnud. Kindlasti ei plaani nad ise erakonnast lahkuda.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles