Rakvere volikogu uus laud teeb isegi valitsuse omale silmad ette

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu töölaud maksab rohkem kui maja.
Rakvere linnavolikogu töölaud maksab rohkem kui maja. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linnavolikogu uus uhke töölaud maksab rohkem kui üheksa aastat tagasi valitsusele ostetud istungite laud.

2007. aastal tellitud valitsuse istungite laud maksis toona 341 690 krooni pluss käibemaks (kokku 25 768 eurot - toim). Selles on kasutatud on puitu, plastikut ja klaasi. Riigikantselei pressiesindaja Kristiina Tiimus märkis, et istungite laua küljes on mikrofonid, elektripistikud, võrgukaabli pesad ja USB laadimispesad.

Virumaa Teataja kirjutas möödunud nädalal, et Rakvere linnavolikogu sai uue, 30 000 eurot maksva töölaua, mille taha mahuvad korraga istuma nii linnavalitsuse kui ka linnavolikogu liikmed.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop selgitas Postimehele, et linnavolikogus Lai tn 20 asub Rakvere linna esindussaal, kus peale linna volikogu istungite toimuvad kontserdid, konverentsid ja muud üritused. Saali sisustuse on disaininud Jan Grapsi disainibüroo. «Linnavolikogu istungid on avalikud ja avatud kõikidele soovijatele kuulamiseks vaatamiseks. Selleks on tagatud saalis külalistele vähemalt 50 istekohta,» lisas abilinnapea.

«Saalis oleval nõupidamiste laual on 25 interaktiivset audio/video võimalusega töökohta,» osutas Miltop. «Laua tööpind on kaetud klaasiga, mis tagab aastatepikkuse kvaliteetse kasutamise,» leidis ta.

Uus laud koos tehnikaga võimaldab ülekandeid nii otsepildis kui salvestusega . «Samuti tagab laua tehnika juhtmevaba ühenduse igalt töökohalt neljale saalis olevale videoekraanile,» esitles Miltop võimalusi.

Laua mooduleid saab mobiilselt paigutada ümber vastavalt vajadusele, arvestades ürituse spetsiifikat ja vajadusi.

«Laua tootja ja hind on kujunenud läbi riigihangete, mille linnavalitsus korduvalt tagasi lükkas - põhjuseks liialt kõrge hind. Neljandal katsel õnnestus leida tootja, kes valmistas laua 21 739 euro eest, lisaks käibemaks.»

Valitsuse istungite laud.
Valitsuse istungite laud. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles