Julgeolekukantsler: lähiajal tõstavad mitmed lennujaamad oma turvataset (1)

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Liis Treimann

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort arvab, et pikka aega Euroopa Komisjoni tasemel vastuseisu pälvinud uued julgeolekumeetmed leiavad Brüsseli terrorirünnakute järelkajana lõpuks heakskiidu.

Mis Euroopa turvalisuses nüüd muutub?

Need juhtumid on tänase info kohaselt lokaalsed ehk ainult Brüsselis. Aga neil on väga suur mõju globaalselt. Selge on, et lähiajal on reisimine pisut ebameeldivam. Riigid vaatavad üle oma turvatasemed ja Euroopa kontekstis tuleb kindlasti üle vaadata, kas praegune politsei koostöömehhanism on piisav, et olla sellisteks asjadeks paremini valmis. Täna (eile – toim) toimusid rünnakud küll Belgia pinnal ja suure tõenäosusega on nende korraldajateks Belgia enda elanikud. Aga on fakt, et Euroopa koostöö ja infovahetus peab olema edaspidi paranema.

Mis need reisimisega kaasnevad ebameeldivused on? Lennujaamas hakatakse juba sisenemisel, enne check-in'i tegema turvakontrolli?

See võib seda tähendada. Lähiajal tõstavad mitmed lennujaamad kindlasti oma turvataset. Belgiaga piirnevates riikides juhtub see kindlasti ja osa on seda juba teinud. Pariis näiteks. Jah, see võib tähendada check-in'i-eelset turvakontrolli.

Reisijate nimekirju kontrollitakse juba niigi.

Jah, see on PNR-projekt, mille juurutamine riikides on eri tasemega.

Mida see projekt sisaldab?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles