Peaminister kohtumisel Uberiga: riik ei tohi olla pidur tehnoloogilisele innovatsioonile (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi mobiilirakendus
Uberi mobiilirakendus Foto: Reuters

Peaminister Taavi Rõivas kohtus teisipäeval Ameerika Ühendriikides sõidujagamisettevõtte Uber strateegiadirektori ja juhatuse liikme David Plouffe'iga, et arutada võimalusi jagamismajanduse arendamiseks.

«Me näeme kõikjal maailmas uute majandusharude jõulist esilekerkimist. Riik ei tohi olla pidur tehnoloogilisele innovatsioonile. Koostöö Uberiga on teedrajav,» ütles Rõivas.

«Eestlastel on maailma kõige innovaatilisemad digitaalsed lahendused riigiga suhtlemiseks. See, et Eesti on võtnud liidrirolli jagamismajanduse toetamisel, on taas näide sellest, et teie riik näeb uues majanduses võimalusi,» edastas peaministri pressiteenistus Plouffe sõnu.

Eesti on üks esimesi Euroopa riike, mis on loomas seadusandlikku raamistikku kokkuleppevedude reguleerimiseks.

Samuti on maksu- ja tolliamet koostöös Uberiga loonud esimesena maailmas võimaluse füüsilistele isikutele Uberi kaudu teenitud tulude automaatseks deklareerimiseks. Eesti ja Uberi koostöö on juba eeskujuks mitmetele Euroopa riikidele.

Peaminister Rõivas kinkis Plouffe'ile kohtumisel Eesti e-residendi kaardi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles