Tallinn lõpetas Pertelsoni judoklubi rahastamise

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson
Indrek Pertelson Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tallinna spordi- ja noorsooamet keeldus rahastamast Indrek Pertelsoni judoklubi Condor, sest ameti andmetel pole klubis käivate treeningrühmadega tegelenud vajalikku kutsetaset omavad treenerid.

«Kuna ametile teadaolevalt ei ole augustis ega septembris treeningrühmadega töötanud vastavat kutsekvalifikatsiooni taset omavad treenerid, siis puudub alus nimetatud kuude eest toetuse maksmiseks,» teatas Pertelsonile ameti juhataja Rein Ilves. «Seega ei maksa amet spordiklubile Condor toetust augusti ega ka septembri eest.»

Samuti pole amet seni tasunud spordiklubile sportivate laste pealt niinimetatud pearaha ka juulikuu eest, mida Condor samuti linnalt küsib.

«Maksame toetuse juulikuu eest peale seda, kui spordiklubi Condor on esitanud esimese poolaasta (1. jaanuar - 30. juuni) sporditegevuse toetamise kasutamise kohta vahearuande ja kuludokumentide koopiad ja kui toetuse sihipärase kasutamise vahearuande andmete alusel on amet heaks kiitnud,» märkis Ilves.

Amet kritiseeris spordiklubi ka selle eest, et Condor pole operatiivselt teada andnud treenerite lahkumisest klubist ning teatas, et Condor pole informeerinud ametit treening- või tunniplaani muudatustest, mille eest võib klubile määrata 3000 krooni suuruse leppetrahvi.

Ilvese sõnul on aga amet valmis leppetrahvi mitte nõudma, kui spordiklubi esitab hiljemalt 1. oktoobriks kehtiva tunniplaani ja uued harrastajate nimed, kellega töötavad vähemalt kutsekvalifikatsiooni II taset omavad treenerid.

Samuti on amet valmis nõutud dokumentide esitamise korral jätkama Condori rahastamist alates oktoobrikuust.

«Amet mõistab spordiklubi Condor raskusi jahtuvas majanduskeskkonnas, kuid avaliku sektori väheste ressursside puhul on seda enam olulise tähtsusega nende efektiivne ja üldsusele võimalikult produktiivne kasutamine,» märkis Ilves.

Pertelson on ametile tunnistanud Condori makseraskusi, kuid samas kinnitanud, et koostamisel on Condori makseraskustest väljatoomise kava ja sõlmimisel maksevõlgnevuste tasumise graafik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles