Taliban ründas palka oodanud politseinikke

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuses vigastada saanu haiglas.
Plahvatuses vigastada saanu haiglas. Foto: SCANPIX

Lõuna-Afganistani suurimas linnas Kandaharis plahvatas täna hommikul Talibani autopomm, mis tappis kolm inimest ja vigastas 12. Lõhkekeha sihtmärgiks olid paugu ajal palgajärjekorras seisnud afgaani politseinikud, kirjutab uudistevõrk AFP.


«Alguses toodi meie juurde üks surnukeha ja kaks vigastatut surid hiljem, viies hukkunute arvu kolmele,» rääkis Kandahari linna peahaigla arst Mohammad Afzal. Tohtri sõnul moodustavad suurema osa 12 vigastatust politseinikud.

Kandahari politseiülema Khan Mohammadi teatel plahvatas pommiga auto panga ees. Tema sõnul oli tapetute seas üks politseinik.

Kohaliku kuberneri kontori teatel viis rünnaku läbi suitsiidiründaja ning vigastatuid oli ühtekokku 26, kellest 16 olid politseinikud.

Vastutuse rünnaku eest võttis Taliban. «Täna oli politseinike palgapäev,» rääkis terroriorganisatsiooni pressiesindaja Yousuf Ahmadi. «Meie mees detoneeris kaugjuhtimisega autopommi ning tappis või vigastas 18 politseinikku.»

Talibani liidri mulla Omari sünnipaik Kandahar on olnud mässuliste tugipunkt kogu üheksa-aastase sõja vältel. Viimastel kuudel on sinna kõvasti juurde saadetud NATO sõdureid ning linnatänavatel sõidavad pidevalt konvoid ja patrullid. Kohalike väejuhtide hinnangul on julgeolek Kandaharis selle võrra ka paranenud.

Eelmine politseinikevastane rünnak leidis Kandahari linnas aset 11. detsembril. Ka toona plahvatas autopomm, vigastades nelja politseinikku ja kaht last.

Samanimelise provintsi pealinnaks olevas Kandaharis asub ka NATO kõigi aegade suurim sõjaväebaas, kus elab ja töötab üle 20 000 inimese, nende seas ka mõned eestlased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles