Tänane Tallinn: omadega lumes

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesel pühadejärgsel tööpäeval on Tallinna suuremad tänavad sõidetavad, autoga võib probleeme tekkida väikestel kõrvaltänavatel.


Jalakäijaid varitsevad ohud ristmike juures ja raudteeülesõitudel. Nii näiteks kaevas kella 11 paiku üks Eesti Raudtee tunkedes töötaja usinalt välja Veerenni tänava raudteeülesõidu juures olevat kõnniteed. Paraku oli tema tegevus üsnagi mõttetu, sest raudteest linna pool on vähemalt saja meetri pikkune kõnniteelõik võimsa lumekihi all.

Pärnu maantee raudteeülesõit Nõmmel aga on talvel mõeldud ainult autodele. Sealgi viib üle raudtee vaid kitsas rada, mille inimesed on sisse tallanud.

Kui elamute esised kõnniteed on enamjaolt puhtad, siis üsna hull olukord valitseb ristmikel ja nii-öelda eikellegimaa äärsete kõnniteedel.

Nii näiteks pole lumelabidas ega –sahk sel talvel ilmselt kordagi sattunud Kristiine turu kõrvale kõnniteele Tulika tänaval ning sealt edasi linna poole. Bussipeatusse peavad inimesed turnima mööda kitsast ja kõrget lumevalli ning väiksemagi vääratuse korral vajub jalg sügavale lumme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles