Ringmaa protsess jätkub oktoobris

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa.
Märt Ringmaa. Foto: Peeter Langovits.

Seitse inimest tapnud ja kuut inimest vigastanud plahvatuste korraldamises süüdistatava Märt Ringmaa protsess jätkub 20. oktoobril eksperdi kuulamisega.


Täna toimunud istungil esitas riigiprokurör Margus Kurm taotluse lisada kohtutoimikule kaks kirja: Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) haldusasedirektori Rene Vihalema päringu ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi vastuse Vihalema päringule.

Märt Ringmaa taotles DNA analüüsidega seotud tõenäosusarvutuste kogu arvutuskäigu täielikku avaldamist ja võimalust küsitleda järgmisel istungil DNA ekspertiisi teinud eksperti.

Märt Ringmaa kaitsja taotles kirjalike tõendite väljanõudmist Eesti Akrediteerimiskeskusest.

Kohus rahuldas taotlused.

Süüdistuse kohaselt korraldas Ringmaa aastatel 1998-2005 11 plahvatust, milles hukkus 7 ja sai vigastada 6 inimest, varalist kahju tekitati plahvatustega üle 7 miljoni krooni. Kaks plahvatust jäid katse staadiumisse, kuna lõhkeseadeldis ei plahvatanud.

Veel süüdistatakse Ringmaad pensioniametile valeandmeid sisaldava tööraamatu esitamises.

Selle alusel maksti Ringmaale 2001. aasta maist kuni 2005. aasta novembrini alusetult vanaduspensioni kokku 20 255 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles