Ameeriklased jagavad sotsiaalmeedias vaimustunult Taavi Rõivase tsitaate (34)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Taavi Rõivas «The Daily Shows».
Eesti peaminister Taavi Rõivas «The Daily Shows». Foto: Kuvatõmmis videost

Üleeile õhtul kuulsas USA vestlussaates «The Daily Show» üles astunud Eesti peaminister Taavi Rõivas lõi sotsiaalmeedia kihama – mõni ameeriklane arvab, et kui Ühendriikide presidendiks saab Donald Trump, tuleb Eestisse kolida.

Väljaanne Inverse kirjutab, et noor Eesti juht teeb oma kodanike elu lihtsamaks läbi digitaalse infrastruktuuri. Kõigest 36-aastaselt oli noor nägus Eesti peaminister Euroopa Justin Trudeau (Kanada noor peaminister – toim) enne kui Trudeu oli Trudeau, märgib meediaväljaanne.

Rõivas võlus telesaate noort publikut Inverse'i arvates teisipäeva õhtul sellega, et rääkis, kuidas ta on selles väikeses, 1,3 miljoni elanikuga riigis, mis on vaid veidi suurem kui Dallase linn, teinud digitaalvaldkonnas märkimisväärseid reforme.

Enim pani ameeriklasi sotsiaalmeedias hämmastama võimalus e-hääletada ning see, kui kiiresti saab tulu deklareerida Eesti e-maksuametis. Rõivas ütles intervjuus, et keskmiselt võtab see aega kolm minutit ning tema esitas oma eelmise tuludeklaratsiooni lennujaamas.

«The Daily Show» jagas Twitteris ka tsitaati Eesti peaministri suust, mida on jagatud juba üle 700 korra ja mis on meeldinud rohkem kui tuhandele inimesele. Brüsseli terroriaktidest rääkides sõnas Rõivas: «Inimesi, kes põgenevad sõja ja terrorismi eest, ei peaks süüdistama nende eest, kes on terroristid.»

Ameeriklased olid tsitaadist vaimustuses.

Satiirisaade jagas ka teist Rõivase tsitaati, mis meeldis samuti pea tuhandele vaatajale.

Osa jäi siiski kokkuvõttes meie pagulaspoliitika ja ID-kaardi suhtes skeptiliseks.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo meedianõunik Tauno Tõhk ütles, et Taavi Rõivase kutsus saatesse saate meeskond. Küsimusi peaministrile ette ei saadetud, teemad selgusid intervjuu käigus.

«Legendaarne «The Daily Show» on väga hea võimalus teha Eestit suuremaks ning meid Ameerika Ühendriikides nähtavamaks, eriti nooremapoolse ja maailma asjadest teadlikuma publiku seas,» lisas Tõhk.

Võrreldes eelneva perioodiga otsiti Google'ist infot Eesti kohta 20 korda rohkem. Allikas:
Võrreldes eelneva perioodiga otsiti Google'ist infot Eesti kohta 20 korda rohkem. Allikas: Foto: Google

Intervjuu pani ameeriklasi Google'ist rohkem Eesti kohta otsima. Google Trends analüüsib otsisõnade populaarsust ajas ja selle põhjal tõusis tugevalt huvi märksõna «Estonia» vastu saate järel, vahendas portaal Geenius. 

Saade salvestati teisipäeva õhtul (Eesti aja järgi algas salvestamine kell 23.45) ning eetrisse jõudis saade Eesti ajas umbes kell 5 kolmapäeva hommikul.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles