Narva Aleksandri kirik müüakse enampakkumisel

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri kirik.
Narva Aleksandri kirik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Narva Aleksandri koguduse võlausaldajad otsustasid müüa Aleksandri suurkiriku hoone enampakkumisel alghinnaga 500 000 eurot. Riik ei ole veel kindel, kas saab kiriku osta.

«Võlausaldajad on suurkiriku müügiga viivitanud rohkem kui pool aastat, kuna riigi ja EELK esindajad palusid eelmisel aastal antud küsimuses võtta lahenduse leidmiseks aeg maha. Tänaseks on peapiiskop isiklikult teatanud, et EELK taandab ennast igasugusest kaasvastutusest suurkiriku tuleviku küsimuses. Riigiesindajad küll möönavad objekti olulisust, kuid näevad, et kirikuhoone päästmine peaks toimuma EELK osalusel. Sellega on kahjuks ring täis ning võlausaldajatel ei ole muud võimalust kui kirikuhoone müüa enampakkumisel,» teatas võlausaldajate esindaja ja pankrotitoimkonna liige Kerli Kase.

Suurkiriku hoone müüakse kuu aja jooksul, loodavad võlausaldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles