Reidi tee ehitus autoliiklust ei häiri (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui enamasti muudab iga suurem teetöö Tallinnas autoga liiklemise õudusunenäoks, siis Reidi tee rajatakse väljapool praegust tänavavõrku ning selle ehitamine liiklust oluliselt ei sega.

Tulevast Reidi teed kavandati pikka aega Põhjaväila nime all. Siis jäi projekt aastateks seisma ning sel sügisel algab vahepeal uue nime saanud tee ehitus. Uue magistraaltänava üks eesmärk on suunata sadamast tulev liiklus «Russalka» lähedalt Narva maanteele, nii et raskeveokite mass ei ummistaks Kadriorgu. Samuti peaks mööda Reidi ja Ahtri teed saama kesklinnast mööda sõita, sest tulevikus muutub Narva maantee algus ehk Tallinna uus peatänav kuuldavasti suures osas autovabaks.

Tulevase Reidi tee alguspunkt on praegu Jõe, Ahtri ja Tuukri tänava nurgal asuv Statoil, mis leiab endale uue asukoha. «See Statoil jääb täpselt tee alla ja ettevõte on andnud põhimõttelise nõusoleku selle tankla sulgemiseks ja talle uue asukoha leidmiseks. Praegu käivad Statoiliga läbirääkimised selle üle, kas tankla hakkab tulevikus asuma Petrooleumi või Pikksilma tänava ristmiku juures,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Reio Vesiallik. Reidi tee lõpp on Russalka ristmikul, mis samuti ümber ehitatakse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles