Keskerakonna komisjon otsib täna tõde

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Liis Treimann

Keskerakonna rahastamisskandaali «tõekomisjon» koguneb täna keskpäeval, et vaadata üle senised arengud ja panna paika edasine tegevuskava.

«Vaatame üle, mis on seis, kas me saame tõmmata joone alla või mis on edasised sammud,» rääkis komisjoni asejuht Evelyn Sepp Postimees.ee’le.

Kas komisjon ka täna lõppraporti esitab, seda ei soovinud ta ennetavalt ei kinnitada ega ümber lükata.

Sepa sõnul on komisjon rääkinud mitmete inimestega nii parteist kui Tallinna linnaametkondadest, täpseid nimesid ta avalikustada ei soovinud.

Tema väitel on komisjonil kindlasti kavas kaitsepolitseilt juhtunu kohta selgitusi küsida – kiri on kas juba teele läinud või kohe minemas.

Samas ütles kapo pressiesindaja Andres Kahar, et ka täna hommikul pole nendeni jõudnud kirja üheltki Keskerakonna nn tõekomisjoni liikmelt.

Keskerakonna juhatus otsustas läinud nädala kolmapäeval moodustada «tõekomisjoni». Kui kaitsepolitsei oli avalikustanud info Edgar Savisaare rahaküsimise kohta Venemaalt partei toetuseks, püstitas erakond eesmärgi: esitada kuus päeva pärast komisjoni kokkukutsumist raport, kus on välja selgitatud tõendid Savisaare rahaskandaali asjus.

Seitsmeliikmelise komisjoni esimeheks nimetati pikaaegne politseitöötaja, praegune Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf ja aseesimeesteks riigikogu liige Evelyn Sepp ning partei poliitiline sekretär Mailis Reps.

Komisjon lubas hakata koguma materjale, vestelda kõigi asjasse puutuvate isikutega ja pöörduda kapo poole, et saada võimalusel kätte neid huvitav materjal. Samuti lubasid nad rääkida Vene poole esindajatega.

Komisjoni kuuluvad veel erakonna aseesimees Enn Eesmaa, riigikogu liige Lembit Kaljuvee, ajalehe Kesknädal peatoimetaja Urmi Reinde ja Tallinna linnavolikogu liige Andres Rozalka.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles