Otseülekanded mobiilist saavad üha populaarsemaks

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Periscope’i kasutavad inimesed üle maailma, eriti populaarne on see aga Põhja-Ameerikas.
Periscope’i kasutavad inimesed üle maailma, eriti populaarne on see aga Põhja-Ameerikas. Foto: Erakogu

Sotsiaalmeedias piltide jagamine on saanud iseenesestmõistetavaks tegevuseks. Veidi vähem populaarne, kuid üha enam hoogu koguv on mobiiltelefoniga tehtud videote jagamine. Olgu selleks pikemad klipid Facebookis, kuni 15-sekundilised videokesed Instagramis või sootuks lühikesed jupid Vine’is.

Nende kõrval on pead tõstmas aga juba järgmine uus trend – live-videod ehk otseülekanded, mida võetakse üles mobiiliga ja levitatakse hetkega üle maailma. Sellise võimaluse lisas hiljuti Eesti kasutajatele ka Facebook ning juba varasemast ajast on olemas sellised teenused ja rakendused nagu Periscope ja Meerkat.

Viimast neist võib lugeda valdkonna pioneeriks. Ütlus, et esimene vasikas läheb ikka aia taha, peab paraku ka siin paika. Ettevõte teatas kuu algul, et loobub mobiiltelefonide otseülekannete pakkumisest ja keskendub videopõhise sotsiaalvõrgustiku arendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles