Vaos ja Vägeval algab majutuskeskuse remont (5)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argipäev Vao külas.
Argipäev Vao külas. Foto: Marianne Loorents

AS Hoolekandeteenused alustab Vao varjupaigataotlejate majutuskeskuses ning Vägeva erihoolekandekodus remonti. Vaol tahetakse korda teha neli nõukogudeaegset korterit ning Vägeva kodus luua lisapind 14 varjupaigataotlejale.

ASi Hoolekandeteenused kinnisvarajuhi Tiit Tsarski sõnul ei tehta Vaos ja Vägeval midagi uhket. «Renoveerime Vao nõukogudeaegsed korterid minimaalselt tänapäeva nõuetele vastavaks,» selgitas Tsarski. Uuendatavad korterid asuvad varjupaigakeskusest eraldi oleva elumaja ühes trepikojas, kus ka praegu elavad varjupaigataotlejad.

Vägeva erihoolekandekodus remonditakse kahel korrusel samuti neli korterit. AS Hoolekandeteenused tahab Vägeva kodu kahekorruselisest kahe trepikojaga majast aja jooksul teha teise varjupaigataotlejate keskuse. Esialgu hakatakse Vägeva kortereid kasutama juhul, kui Vao keskuse elanike arv kasvab üle 70.

Kava järgi peaks mai lõpuks varjupaigataotlejate vastuvõtuks korda tehtama Vägeva korterid, katlamaja, tehnosüsteemid ja paigaldatama videovalve ning õue rajatama väike laste mänguväljak. Kui vaja, kolitakse Vaost osa varjupaigataotlejaid ajutiselt Vägevale ning paari kuuga peavad tööd olema tehtud ka Vaos.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles