Põhja-Tallinna tänavad ootavad lumevedu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inimesed on lumerohkusega kohanenud ning elu läheb hangede vahel edasi, kuid lumevedu oodatakse siiski pikisilmi.


Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval kaevas tänavaäärsesse hange autole parkimiskohta Ain Mändlo. Mees oli vahepeal Tallinnast ära ning ei pidanud seetõttu mõnda aega igapäevast auto väljakaevamise rituaali kaasa tegema.

Tänavale, mille äärde sahad on kõrge lumevalli lükanud, tuleb auto parkida seetõttu, et lumerohkuse tõttu ei mahu kõigi majaelanike autod hoovi ära.

Lumerohkusest ei lasknud ennast häirida ka Heina tänava majaomanik Toomas Lill. Ligi 70-aastane mees hoiab majaesise kõnnitee kogu laiuses puhta. «Väike kehakultuur kulub ära. See on ju tervisele kasulik,» arvas ta. Ainus häda olevat selles, et sõidu- ja kõnnitee vahele jääval haljasribal on lumehanged nii kõrgeks kasvanud, et varsti ei ulata enam nende otsa lund kühveldama.

Põhja-Tallinnas on sel talvel aktiivselt lund ära veetud ka kitsastelt kõrvaltänavatelt, mis on muutunud nii kitsaks, et seal korraga vaid üks auto sõitma mahub.

«Praegu käivad tööd ööpäevaringselt ja tänavapuhastajad saavad tehtud peaaegu kõik, mida nad on lubanud,» ütles Põhja-Tallinna valitsuse avalike suhete nõunik Rene Riismaa lumeveo kohta.

«Inimesed näevad muidugi peamiselt oma maja esist ja ikka tuleb küsimusi, et millal te ükskord lume koristamisega meieni jõuate. Aga üldist pilti vaadates pole asi sugugi hull,» lisas ta.

Täna ja homme öösel veetakse lund ära Õle ja Nisu tänavalt. See osa Õle tänavast, kust lumi juba ära veetud, tundub nii harjumatult lai, et ei oska kuidagi seal olla. Sel nädalal tehakse Põhja-Tallinnas lumevedu veel Preesi ja Vaniku tänaval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles