Päästeamet räägib lahti laiemad ümberkorralduskavad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeamet teatab täna kulude kokkuhoidmiseks tehtavatest ümberkorraldustest. Ameti endise peadirektori, riigikogu liikme Mati Raidma (Reformierakond) sõnul aga ei tohiks valitsuse kärpekava kehtida päästeametile. Sama leiab ka parlamendi Vabaerakonna saadikurühma liige Artur Talvik, kelle sõnul on julgeoleku rahastamine liiga kaldu kaitsejõudude poole.

Praegu käivad läbirääkimised päästeameti ja siseministeeriumi vahel, et leppida kokku päästeametit puudutav kärpekava. Üks selle kava osi on põlengute põhjuseid välja selgitavate menetlejate valveaja vähendamine. Seni kogu ööpäeva vältel väljakutsetele reageerinud menetlejad hakkavad 1. aprillist töötama vaid kella 8–17. Laiemaid ümberkorraldusi tutvustab päästeamet täna, vahendasid ERRi raadiouudised.

Reformierakondlase Raidma sõnul aga on selge, et kui päästeameti vahendeid vähendada, kannatab ka nende pakutav teenus. «Kui me pidevalt räägime kärpekavadest, siis paraku me ei saa rääkida enam arengukavadest. Pigem on tegemist siis taandarengukavaga,» nentis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles