Aaviksoo: kaitsevägi vajab kõrgtehnoloogilisi lahendusi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: .

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ja tema Läti kolleeg Vinets Veldre osalesid Balti riikide kaitsetehnoloogianäituse raames toimuval rahvusvahelisel seminaril, kus kaitsetehnoloogiaalaseid arengusuundi tutvustasid lisaks Balti riikidele Soome, Rootsi, Norra, Taani, aga ka NATO ja Euroopa Kaitseagentuuri esindajad.

Seminari avakõnes märkis kaitseminister Jaak Aaviksoo tunnustusega, et nii ettevõtetel kui ka ülikoolidel on pakkuda lahendusi kaitseväe ees seisvateks väljakutseteks, suureks abiks on kõrgtehnoloogilised lahendused just välismissioonidel, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Sellised ühisettevõtmised loovad sobivad tingimused kaitsetehnoloogialase koostöö arendamiseks ka tulevikus,» kinnitas Aaviksoo, kelle hinnangul võiksid teadlasi, ettevõtjaid ja laiemat avalikkust ühendavad kaitsetehnoloogiale keskenduvad ühisüritused toimuda Balti riikides regulaarselt.

Kaitseminister hindas kõrgelt käesoleva näituse eesmärki tutvustada
kaitsetehnoloogilisi saavutusi ka laiemale avalikkusele.

«On märkimisväärne algatus tutvustada kaitsetehnoloogia keerulist, ent põnevat maailma ka tavakodanikele, kellele muidu võib see valdkond jääda üsna võõraks ja elukaugeks,» sõnas Aaviksoo.

Euroopa teadusnädala raames sel nädalal Tartus toimunud Balti kaitsetehnoloogianäitus on esimene sedavõrd suure osalejate arvuga kaitsevaldkonna tehnoloogilist ja teaduspoolt tutvustav avalikkusele suunatud üritus Balti riikides, mis sai teoks koostöös AHHAA teaduskeskusega.

Näitusel osales üle 30 kaitsetehnoloogiavaldkonnas tegutseva ettevõtte ja uurimisrühma Eestist, Lätist ja Leedust, kes eksponeerisid teadusarendusprojektide tulemustena riigikaits valdkonnas kasutusele võetud kõrgtehnoloogilisi rakendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles