Malmstein: materjalid ei viidanud rikkumisele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein.
Endine finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein. Foto: Liis Treimann

Gildi investeerimispettuses kahju kannatanud ärimeeste süüdistust finantsinspektsiooni (FI) tegevusetuse kohta peab sel ajal asutust juhtinud Raul Malmstein mõistetamatuks.

«Esiteks oli tegu kinnise emissiooniga, mis ei kuulu järelevalvemenetluse alla,» sõnas finantsinspektsiooni (FI) 2007. aastal juhtinud Malmstein. «Materjale, mis meil hiljem järelevalvemenetluse käigus kättesaadavad olid, me vaatasime ning need ei viidanud otsesele rikkumisele,» lisas ta.

«Teine asi – kui räägitakse hiljem kuskile rahade välja kantimisest, siis seda iseenesest ei saaks FI ise uurida, sest see on juba otseselt politsei teema,» selgitas Malmstein, juhtides tähelepanu sellele, et kriminaaltegevuse uurimine pole FI pädevuses. Kui aga midagi sellist peaks inspektsioonile selguma, teeb asutus politseile vastavasisulise avalduse: «Antud juhul olid investorid juba ise need avaldused kirjutanud, meil ei olnud täiendavate avalduste kirjutamise vajadust,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles