Tallinn eraldas lumekoristuseks veel viis miljonit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamata lumi kesklinnas Tartu maanteel.
Koristamata lumi kesklinnas Tartu maanteel. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsuse eraldas reservfondist kommunaalametile viis miljonit krooni teede ja tänavate puhastamise ning lume väljaveo kulude katmiseks.


Tänaseks on kommunaalameti lepingupartnerid novembrist alates välja vedanud kokku 226 946 kuupmeetrit lund, teatas Raepress.

Täiendavate tellimuste alusel on veetud välja 115 916 kuupmeetrit lund, mille rahaline maksumus on 11 109 634 krooni. Tallinna linnas ei ole lume äravedu väljaspool vanalinna püsiteenuslepingutega kaetud, kuna lumesadude kestvus ja mahasadava lume kogus on ettearvamatud.

«Mitmel magistraaltänaval ei ole vähese lume vaalutamisruumi tõttu võimalik tagada sõiduradade ulatuses ohutut liiklemist,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

«Ülekäigukohtadele ning ristmikele kuhjatud lumevallid, piiravad liiklejate vaatevälja ja põhjustavad liiklusohtlikke olukordi. Samuti on oluline laiendada sõiduradasid ja korraldada lume äravedu kergliiklusteedelt.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles