Eestist saadeti Afganistani kolm miinipildujat

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA-lt sõjalise abi korras saadud miinipildujate esitlus kaitseväe logistikakeskuses.
USA-lt sõjalise abi korras saadud miinipildujate esitlus kaitseväe logistikakeskuses. Foto: Toomas Huik

Sõjalise abi korras Ameerika Ühendriikidelt saadud 12 miinipildujast saatis Eesti kolm relva Afganistani Eesti jalaväekompanii Estcoy-11 käsutusse.

«Uued miinipildujad annavad täpsema tuletoetuse, suudame katta kogu oma vastutusala,» ütles Estcoy-11 ülem major Ranno Raudsik.

Uued relvad vahetavad välja kaks ja pool aastat Afganistanis intensiivses kasutuses olnud miinipildujad. Neid hakkab kasutama jalaväekompanii miinipildujarühm, kelle ülesandeks on kaudtulega toetada jalaväelasi operatsioonidel.

Ameerika Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt andis kaksteist miinipildujat Eesti kaitseväele üle novembris. Sõjalise abi projekti raames saab Eesti kokku 80 uut miinipildujat, mis antakse üle järgmise aasta jooksul. Sama projekti raames on Eestile üle antud kolm mehitamata luurelennukit Raven.

81-mm miinipilduja M252 maksimaalne laskekaugus on 5935 meetrit, relva meeskonda kuulub neli kaitseväelast. 81-mm miinipildujarühm on kõigi jalaväekompaniide orgaaniline osa.

Estcoy-11 eesmärgiks on domineerida vastutusalal Nad-e-Ali põhjapoolses osas ning näidata rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude kohalolekut. Kompanii ülesandeks on kohaliku elanikkonna kaitsmine ja Talibani võitlejate tegevuse segamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles