Fotod: Hans Markus Antson alustab esmaspäeval polaarekspeditsiooni

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loodusfotograaf Hans Markus Antson alustab esmaspäeval Fjällräveni ekspeditsiooni, mille jooksul läbitakse 300 kilomeetrit Norra, Rootsi ja Soome piirialadel koerarakenditega. Reisile pääses poiss tänu eesti rahva toetavatele häältele.

Matkale pääsemise puhul soovis Hans endale isikupärast pusa reisikaaslaseks. Noor loodushuviline võttis ühendust hea sõbrannaga, Eesti Kunstiakadeemia I kursuse moedisaini tudengi Kertu Kivisikuga, kes on unikaalse riideeseme idee autoriks.

Koos külastati Vanalinna Hariduskolleegiumi 1.klassi õpilasi. Hans tutvustas lastele Eesti loodust ning koos jagati muljeid kohtumistest metsaasukatega. «Niivõrd vahva oli kuulda laste lugusid loomadest ning kui suur huvi on õpilastel looduse vastu,» rõõmustas Hans.

1.klassi lapsed joonistasid noortele toredaid pilte ja andsid kaasa häid soove. Mõni soovis isegi reisile kaasa minna! Hans ja Kertu meenutavad lastega joonistamist kui äärmiselt inspireerivat kogemust ning tahaksid kindlasti tulevikus veel lastega töötada.

Tänaseks on laste pildid jõudnud Hansu pusale, mille valmistamisel oli abiks T-särgipood. Noore disaineri Kertu sõnul on tegu riideesemega, mis on tulvil positiivset energiat ning on kindlasti toetavaks kaaslaseks polaaraladel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles