Kaukaasias levib õhus rahutust

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenlased tegemas eile Jerevanis ettevalmistusi suundumaks Mägi-Karabahhi.
Armeenlased tegemas eile Jerevanis ettevalmistusi suundumaks Mägi-Karabahhi. Foto: SCANPIX

Hoiatus, et konflikt Armeenia ja Aserbaidžaani vahel võib Mägi-Karabahhi pärast teravneda, pidas paika. Pisikesed intsidendid ehk täpsuslaskurite tulevahetused, mis sealkandis on regulaarsed, kasvasid üle kättemaksuahelaks, mis nädalavahetusel ähvardas paisuda täiemõõduliseks relvakonfliktiks.

Teated selle kohta, kellel lasub vastutus kokkupõrgete pärast, on vastukäivad. Armeenia kinnitusel lõid nad tagasi ööl vastu laupäeva alanud Aserbaidžaani relvajõudude pealtungi. Aserbaidžaan aga väitis, et nende väed vastasid Armeenia provokatsioonile. Neutraalsete allikate teateid on Mägi-Karabahhist aga võimatu saada.

Ka vaenupoolte kaotused pole täpselt teada. Laupäeval teatas Armeenia, et tulevahetuses sai surma 18 ja haavata 35 armeenlasest sõdurit, Aserbaidžaan teatas 12 sõduri langemisest. Mõlemad pooled kinnitasid, et ohvreid on ka tsiviilisikute seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles