Ossinovski läheb narkopoliitika kallale (3)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aljona Kurbatova
Aljona Kurbatova Foto: Peeter Langovits

Mullu oktoobris tuli tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) välja uue alkoholipoliitika kavaga, mis tekitas osapooltes küll vastakaid arvamusi, ent näitas selgelt, et minister soovib teha senises poliitikas konkreetseid muudatusi.

Kuna eelmisel aastal hoogustus Eesti avalikkuses debatt narkopoliitika üle ning välja tuldi petitsiooniga narkopoliitika aluste muutmiseks, siis lubas sotside juht Ossinovski aasta lõpul, et võtab ette ka narkootikumidega seonduva. Põhjust selleks on kuhjaga, sest kuigi viimaste aastate jooksul on üle kahe korra langenud narkootikumide üledoosist tingitud surmajuhtude arv, on Eesti 84 surmajuhuga 2015. aastal endiselt rahvusvaheliselt esirinnas.

Kõige suuremaks võib pidada narkootilise aine fentanüüliga (nn valge hiinlane – toim) seotud probleeme – tegemist on ülikange ainega, mis tingib suurema osa üledoosidest, lisaks paneb muretsema HIV, mis on süstivate narkomaanide seas laialdaselt levinud.

Nüüdseks on sotsiaalministeerium töötanud välja paarkümmend ettepanekut, et nende probleemidega tegelda. Tegemist pole revolutsioonilistega muutustega stiilis «legaliseerime kanepi», kuid midagi on mõtteviisis selgelt muutumas. Ossinovski hinnangul on poliitikud seni suhtunud narkotemaatikasse tihti ükskõikselt, sest teatud kontingendi probleemid ei ole ülejäänud ühiskonnaga eriti tugevasti seotud. Nüüd loodab ta seda mõtteviisi murda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles