Punapea Tarzan taas vabaduses (1)

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punapea Tarzan ehk Vjatšeslav Datsik on alati kummalise käitumisega silma paistnud.
Punapea Tarzan ehk Vjatšeslav Datsik on alati kummalise käitumisega silma paistnud. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Isegi kriminaalkurjategija võib meediatäheks saada. 2006. aastal vabavõitluse maailmameistriks tituleeritud Vjatšeslav Datsik istus küll aastaid kinni, ent vabanes äsja ja kavatseb nüüd tegelda inimõiguste edendamisega.

Eesti külje alt Slantsõ linnast pärit 190 cm pikkune punapea oli juba kooli ajal agressiivse käitumise tõttu miilitsas arvel, tegeles hiljem Peterburis maadluse, kickboxing’u ja Tai poksiga, ning leidis ennast peagi halvalt teelt.

Datsiku enda sõnul kuulus ta jõuku, mis tegeles peaasjalikult mobiiltelefonide ja neid müüvate poodide paljaksvarastamisega. Lisaks sõitis see marurahvuslaste organisatsiooni Slaavi Liit liige juba 90ndate lõpul koos sõpradega sageli Euroopasse, et tegeleda seal teisest rassist või rahvusest inimeste röövimise ja tapmisega. Vähemalt nii väidab mees ise, ent ilmselt on tegu siiski vaid hooplemisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles