Töömehed süüdistavad lumekoristusfirmat tüssamises

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristustuseks napib masinaid.
Lumekoristustuseks napib masinaid. Foto: Elmo Riig

Kaks Tallinnas lumekoristusel traktoritega töötanud meest kurdavad, et pole nähtud vaeva eest sentigi raha saanud.

Sanomari-nimelises ettevõttes viis päeva lumekoristustöid teinud Heiki Trakmann väidab, et pole tehtud töö eest palka saanud, vahendab Reporter.ee.

Sanomari esindaja sõnul tüssas töömeest aga nende alltöövõtja Inom Est. Selle firma käest on enda sõnul petta saanud teinegi töömees, kes oma nime ja nägu telesaates avalikustada ei soovi. Mehe sõnul tegi ta tööd kuu aega, kuid lepingut temaga ei sõlmitud. «Lubati teha kogu aeg,» meenutas petta saanu. «Lubati helistada, ei helistata siiamaani.»

Trakmann lisas, et firmas vahetuvad pidevalt töötajad. «Kõik on algajad, alles läinud sinna firmasse, kogu aeg on uued ja uued ainult peal. Ma kardangi, et seal konkreetselt tüssataksegi lihtsalt inimesi,» rääkis ta.

Inom Esti juht Martin Saar väidab, et Trakmann nõudis palka kohe kätte, hoolimata firma palgapäevast või töölepingust. Mõlemad mehed olnud tööl katsepäevadel ning Saare sõnul olid nad sel ajal purjus. Samuti puudus mõlemal traktori juhtimise õigus, väidab Saar.

Trakmanni sõnul oli Saar aga teadlik, et tal lube pole, kuid kutsus sellele vaatamata tööle. «Ütlesin, et mul ei ole lube ja siis ta selle peale vastas, et vahet ei ole, tule,» rääkis mees. «Ja siis töötasingi traktori peal ilma lubadeta.»

Saare sõnul tuli lubade puudumine aga alles tagantjärele välja ning algul väitnud mehed talle vastupidist. Tema kinnitusel tegutseb firma juba pikka aega ja ühegi teise töölisega selliseid probleeme pole. Lisaks olevat mehed ise lepingu sõlmimisest keeldunud ega vasta enam tema katsetele ühendust saada, väidab Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles