Parlamendirühmad avaldasid muret Mägi Karabahhi konflikti osas (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi-Karabahhis puhkesid kokkupõrked
Mägi-Karabahhis puhkesid kokkupõrked Foto: SCANPIX

Riigikogu Eesti-Armeenia ja Eesti-Azerbaidžaani parlamendirühmade liikmed avaldasid kaastunnet Mägi Karabahhis hukkunud inimeste omastele ning väljendasid sügavat muret võimaliku konflikti jätkumise ja laienemise osas.

Parlamendirühmade liikmed kirjutasid avalduses, et tulevahetus ja lahingud Mägi Karabahhis peavad lõppema.

«Mägi Karabahhi konflikt on võtnud lähiajaloos liiga palju inimelusid, et mitte mõista relvajõul lahenduse saavutamise mõttetust. Tsiviilelanikkonna ning rahumeelsete asulate ründamine on lubamatu.»

Saadikud kutsuvad kõiki osapooli üles lõpetama koheselt vaenutegevus ning hoiduma edasisest olukorda eskaleerivast käitumisest.

«Liikumiseks konflikti lahendamise suunas peavad osapooled täielikult aktsepteerima ning taastama Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE Minski Grupi juhtiva rolli protsessis ning toetama püüdlusi leida kogu olukorrale rahumeelne lahendus,» kirjutavad parlamendirühmade liikmed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles