Kuressaare võtab käsile eksvangide ja kodutute rehabiliteerimise

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare veebileht.
Kuressaare veebileht. Foto: www.kuressaare.ee

Eeloleval aastal ei sõlmi Kuressaare linn enam teenuseostulepingut mittetulundusühinguga (MTÜ) Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus (SRK), vaid asub ise tegelema varjupaiga majandamise ning endiste vangide ja kodutute ühiskonda sulandamisega.

Kuressaare linnapea Urve Tiidus rääkis, et MTÜ pakub vanglast vabanenuile ja kodututele küll katust pea kohale ning söögitegemise võimalust, ent inimeste ühiskonda tagasitoomisega jääb ühing jänni, kirjutab Meie Maa.

«MTÜ, kes Kopli 5 hoones praegu toimetab, on olnud väga tubli: toonud ettevõtmisse välisrahastust, ühes seal elavate inimestega putitanud maja, osalenud ka mitmetes sotsiaalprojektides. Aga varjupaiga elanikke tuleb ka rehabiliteerida ehk teisisõnu ühiskonda tagasi tuua – taastada nende töövõime ja teiste inimestega läbikäimine,» osutas Tiidus.

Tahe varjupaiga teenust tugevdada ajendanudki linna sotsiaalosakonda tõsiseid muutusi rakendama ning otsustama, et 2011. aastast haarab ohjad enda kätte SA Kuressaare Hoolekanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles